uzun bamya yemeği

Uzun bamya yemeği tarifi, iri taze bamya nasıl pişirilir? İri bamyanın pişirlmesinde diğer bamya çeşitlerinden farkı yoktur. Taze bamya pişirmesini biliyorsanız eğer, bildiğiniz bamya pişirme yöntemini kullanarak uzun bamyayı pişirin gitsin. Uzun bamyayı ister doğrayın ya da bizim yaptığımız gibi doğramadan, külahını soymadan olduğu gibi pişirin.  Bugüne kadar uzun bamyanın bir kez olsun salaya bıraktığına şahit olmadık.

Bu tarifte yarım kilo uzun bamya, bir iri domates, bir kuru soğan, beş çorba kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı tepelice domates salçası, bir su bardağı sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz, yarım limon suyu kullandık. Yemeği tencerede, kısık ateşte yarım saatte pişirdik. Bamyanın sadece uzun olan sap kısmını kestik başkaca temizlik ve doğrama işlemi yapmadık. 

Tencerede yağ içinde sıra ile soğanı, salçayı, domatesi kavurduk. Üzerine bamya, limon suyu, tuz sıcak suyu ekledik ve tencereyi bir kez fokurdattıktan sonra kapağını kapatık. Ardından ateşi tamamen kıstık ve bamyayı 30 dakika pişirdikten sonra ocaktan aldık. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi