jülyen tavuk sote tarifi


Jülyen tavuk sote tarifi, nasıl yapılır: Tavuk sote, tavuk budu veya tavuk göğüs etinden yapılır. İhtiyaç ölçüsünde tavuk eti alınır, kuşbaşı veya jülyen doğranır. Jülyen doğrama, etin şeritler halinde doğranmasıdır. Tavuk sote ise, tavuk etinin kavrulması anlamına gelir. Tavuk sote için kullanılacak sebzelerin seçimi; tamamen damak zevkinize kalmış, dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Sebzelerin doğrama biçimi et ile aynı olmalıdır ki, göze hoş görünsün. Tavuk sote tavada, kavurma sacında veya wok tavada yapılabilir. Sote için baharat çeşiti sınırsızdır, arzu ettiğiniz baharatı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk sote malzemesi:
  • tavuk göğsü veya budu
  • yemeklik yağ
  • kültür mantarı
  • kuru soğan
  • sarımsak
  • havuç
  • domates
  • karabiber
  • pul biber
  • kekik
  • tuz

Tavuk sote nasıl yapılır:
  1. aldığınız tavuk etini dilediğiniz biçimde (jülyen veya kuşbaşı) doğrayın
  2. sebzeleri de, eti doğradığınız gibi doğrayın
  3. sote yapacağınız alete yemeklik yağı koyun ısıtın
  4. üzerine tavuk etini koyun, orta ateşte etin rengi dönene kadar kavurun
  5. peşinden soğan, sarımsak, sivri biber, havucu sıra ile kavurun
  6. üzerine mantarı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun
  7. ardından domatesi ilave edin diriliği gidinceye kadar kavurun
  8. en son baharatları ve tuzu ilave edin,
  9. malzemeleri karıştırın ve ocaktan alın.
afiyet olsun.