tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır


  • Tencerede veya düdüklüde, tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır? On numara soru ve bu sorunun cevabı şöyle; tavuğun pişip pişmediği göz kontrölü veya alet kontrolü ile yapılır. Önce alet kontrolü ile tavuğun pişip pişmediği nasıl anlaşılır. Bu iş için gıda (et) termometresi kullanılır. Termometrenin ucunu tavuğun göğüs etine batırdığımızda termometre en az 72°C dereceyi göstermelidir. Bu 72°C derece tavuğun piştiğini gösterir. Aletsiz olarak tavuğun pişip pişmediği gözle veya koku ile kontrol edilebilir. 

  • Tavuk düdüklü tencerede (ağırlığına göre belirlenen sürede ve ısıda) pişirilirse, tavuğun pişip pişmediğini araştırmaya gerek yok. Zaten tavuk pişmiş demektir. Tavuk tencerede pişirilirse haşlanan tavuk suyunun berrak olup olmadığına bakılır. Haşlama suyu bulanıksa tavuk pişmemiştir. Tavuk butundan ve tavuk göğüs etinden kemiğe yakın kesilerek etin rengine bakılır. Et ve kemik üzerinde pembelik görülürse tavuk pişmemiş demektir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir