etli çiğ köfte malzemesi


Etli çiğ köfte yapım malzemesi yöreden yöreye, çiğ köfteyi yapan insandan insana farklılık gösterir. Etli çiğ köfte yoğururken değişmeyen malzemeler; yağsız kıyma, çiğ köftelik bulgur, soğan, domates salçası, biber salçası, pul biber ve tuzdur. Etli çiğ köfte yapımında saydığım bu malzemelerin miktarları değiştirilerek mutlaka kullanılır. Diğer malzemeler ise; domates, sivri biber, taze soğan, maydanoz, sarımsak, taze nane, isot, kimyon ve karabiberdir

Etli çiğ köfte yapımının tek tarifi yoktur, bu sebeple insanlar damak zevklerine uyan baharatlar kullanarak çiğ köfte yoğurur ve yer. Etli çiğ köfte yaparken et ve bulgur oranı bire birdir. Etli çiğ köfte yapımında bir kilo kıyma veya dövülmüş et kullanılacaksa aynı miktar (1 kg.)  çiğ köftelik bulgur kullanılması gerekir. Çiğ köfte yoğururken bu ölçüye dikkat edilirse çiğ köfte güzel olur. Çiğ köfteye fazla dövülmüş et veya kıyma koymak doğru bir tercih değildir.