kıl biber turşusu

Kıl biber turşusu nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Sonbahar mevsimiyle birlikte havalar soğumaya başladığında turşu yaparız. Turşu kurmak için en ideal ay eylül ayının sonları veya ekim ayının başlarıdır. Bu aylardan önce turşu yapılırsa, havaların sıcak oluşundan dolayı gereken kalitede turşu yapmak çok zordur.  Turşu yaparken genellikle çarliston biber kullanırız. 


Bu yıl deneme amaçlı eylül ayının altısında 1 kilo kıl biber kullanarak turşu yaptık ve yaptığımız turşuyu 7 ekim tarihinde açtık. Yaptığımız turşu 1 ay içinde yenecek duruma geldi. Turşunun tat ve lezzetinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz.

Kıl biber turşu malzemesi: 1 kilo kıl biber, 1.5 litre kaynamış ve soğutulmuş su, 150 gr üzüm sirkesi, 75 gr. kaya tuzu, 60 gr. toz şeker, 15 gr. sarımsak, 7.5 gr. limon tuzu, 3 litrelik cam kavanoz


Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

makarnaya ne kadar tereyağı konur