pırasa yemeğine salça koymayın

Pırasa yemeğine salça koymayın! Salçalı yemekleri seven biri olarak, salçayı salça gerektiren bütün yemek çeşitlerinde kullanırız. Yalnız, salçayı çok ölçülü kullanırız. Genellikle yemeklerde bir tatlı kaşığı veya bir silme çorba kaşığı salça kullanırız. Öncesinde bir kilo kadar pırasa, ıspanak ve pazı yemeklerinde salça miktarı bir tatlı kaşığını geçmezdi. Sebebi ise, fazla salçanın bu sebze yemeklerinin tadını bozduğunun farkındaydık.

Bilirsiniz, pırasanın etli, zeytinyağlı, kıymalı yemeği yapılır. Pırasayı zeytinyağlı yapmak isterseniz; size tavsiyemiz, pırasa yemeği yapımında salça kullanmayın ve salçasız pişirin. Yemeği pişirdikten sonra, sofrada pırasanın üzerine limon suyu ilave edin ve öyle yiyin. Salçalı pırasa yemeği ile salçasız pişen pırasa yemeğinin arasındaki lezzet farkını farkedecek ve hiçbir zaman pırasa yemeği yapımında salça kullanmayacaksınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir