tavada köfte nasıl pişirilir


Tavada köfte nasıl pişirilir? Köftenin harcı kadar, köftenin pişirilmeside çok önemlidir. Köfte tam istenildiği gibi yapılabilir. Malzeme ve kıymasında bir kusur olmaz ve bu yapılan köfte iyi pişirilmezse lezzetli olmaz. Köftenin pişirilmesinde istenilen iki şey vardır. Bir, köfte yumuşak olacak. İki, köfte sulu olacak. Köftede aranılan bu özellik, köfteyi nerede pişirseniz pişirin bu vazgeçilmezdir. Tavada köfte pekala pişirilebilir ve ızgara tadını aratmaz. Çelik tavada köfte pişirmek risklidir, köfte tavanın tabanına yapışabilir. Bu sebeple de pişirilen köfte dağılır.


Köfte pişirmek için en doğru tava, kaplamalı çelik tava veya teflon tavadır. Kusursuz köfte pişirilecek tava ise, teflon tavadır. Teflon tavada köfte nasıl pişirilir? Önceden yapılmış köfete dolapta ise, pişirileceği zamandan 1 saat önce, dolaptan çıkarılır ve oda sıcaklığına gelmesi sağlanır. Oda sıcaklığına gelen köfte, tavada pişirmek için uygundur. Teflon tava ocağın üzerine konur ve orta ateşte ısıtılır. Isınan tavanın yüzeyine bir kaşık sıvı yağ konur. Köfteler tavaya dizilir ve bir yüzeyinin kızarması beklenir. Kızaran köfte kolaylıkla diğer yüzüne döner. Diğer yüzüde kızartıldıktan sonra, köfteler 1'er dakika daha önlü arkalı kızartılır ve tavadan alınır.