yeşil mercimek haşlama


Yeşil mercimek haşlama, yeşil mercimek nasıl haşlanır? Yeşil mercimek acil durumlarda haşlanır. Acil olmayan durumlarda ise, akşamdan ıslanır ve doğrudan yemek yapımında kullanılır. Aslında yeşil mercimeği akşamdan ıslatmaya da gerek yoktur. Yeşil mercimek çeşme suyu içinde 4-5 saat dinlendirilirse yumuşar. Bu yumuşaklıkta yeşil mercimekle yemek yapımına uygundur.

Doğru olan, yeşil mercimeği musluk suyu içinde ıslatıp kullanmaktır. Yeşil mercimek kaynatıldığı andan itibaren mineral ve vitamini suya karışır. Eğer bu suyu yemeğin rengini siyahlatıyor diye atmaz iseniz, ne ala ne güzel. Mercimeğin kahverengi haşlama suyunu lavaboya dökerseniz, mercimeğin demir vitaminini yok etmiş olursunuz.

Bazen acil durumlarda mercimek haşlanır. Yeşil mercimeği, yeterli miktarda su ile kısıkta 15 dakika kaynatmanız yeterlidir. Mercimeğin kaynatma işlemi şöyle olur; tencereye mercimeği ve soğuk suyu koyar, orta ısıyı açarsınız. Mercimek kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısarsınız. Tencere kapağını kaptır ve mercimeği 15 dakika haşlarsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

makarnaya ne kadar tereyağı konur