kavurma makarna tarifi

Kavurma makarna tarifi, nasıl yapılır? Genelde makarna yemekleri haşlama yöntemiyle yapılır. Makarna kaynayan bol su içinde haşlanır ve haşlama suyu dökülür. Makarnanda var olan mineral ve vitamin haşlama suyunun dökülmesiyle yok olur. Makarna çeşitlerinin tamamı haşlama yerine kavrularakta pişirilebilir. Kavrulan makarnaya yeter miktarda su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

Üsteki görselde gördüğünüz makarna (ar-ge çalışması sonucu) kavrularak pişirilmiştir. Yemek yapımında 100 gr. makarna, 10 gr. tereyağı, 10 gr. zeytinyağı, 5 gr. domates salçası, bir çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı (200 ml.) sıcak su kullanılmıştır. Makarna  ocağın büyük gözü üzerinde tencere kapalı olarak en kısık ateşte (suyu çektirilerek) 20 dakikada pişirilmiştir. Bu yöntemle pişirilen makarnanın lezzetine doyum olmaz.

Makarnanın pişirilmesi gayet kolay. Yapmanız gereken yağı tencereye koyun, ısıtın ve makarnayı yağ içinde istediğiniz kadar kavurun. Kavrulan makarnaya salçayı ekleyin karıştırın ve hafif kavurun. Peşinden sıcak suyu, tuzu ilave edin ve karıştırın. Tencere kaynadıktan sonra ocağı tamamen kısın ve tencereyi kapatın. Kısık ateşte makarna suyunu çekene kadar 20 dakika boyunca pişirin ve ocaktan alın. Vaktiniz var ise; tencereyi biraz dinlendirin, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi