sebzeli dana eti haşlama


Sebzeli dana eti haşlama, en kolay düdüklü tencerede pişer. Tencerede et haşlanır ama, çok uzun zaman alır. Düdüklüde ise bu süre çok kısadır ve et lokum gibi pişer. Bu yemeği klasik lastik contalı eski model Termo düdüklü tencerede yaptım. Eti 35 dakika orta ateşte haşladım. Süre bitiminde sebzeleri ilave ettim ve 5 dakikada sebzelerle birlikte haşladım. Toplam olarak, düdüklüde yemeği 40 dakikada pişirdim. En son terbiyeyi ilave ettim ve yemeği (düdüklü açık olarak) 5 dakika daha pişirdim. Yemeği deneyecek olanlara afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 1.5 kilo dana eti (kemikli)
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 tane orta boy kuru soğan
  • 4 tane orta boy patates
  • 3 tane orta boy havuç
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tepelice un
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1/2 limon suyu

Terbiyenin Yapılması:
Kaseye un, bir yumurta sarısı, 1/2 limon suyu, 1 çay bardağı soğuk suyu koyun ve çırpın.

kemikli dana eti

Yapılması:
  1. eti yıkayın, süzün ki kemik parçalarından kurtulsun
  2. patatesi soyun dörde bölün, havucu soyun istediğiniz gibi irice doğrayın
  3. soğanı soyun bütün bırakın
  4. düdüklüde zeytinyağında eti kavurun
  5. üzerine 5 su bardağı su koyun ve orta ateşte 35 dakika haşlayın
  6. süre bitiminde düdüklüyü açın ve sebzeleri ilave edin
  7. ve 5 dakika sebzeleri pişirin
  8. ardından düdüklüyü açın, terbiye bahartlar ve tuzu ilave edin
  9. düdüklü açık olarak yemeği 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın
  10. yemeği servis ederken üzerine maydanoz serpebilirsiniz.

afiyet olsun.