maydanoz saklama


Evde maydanoz saklama çok kolay, kapaklı bir kavanoz (cam, pet farketmez) yeterlidir. Tarifleyeceğim yöntemle, bir demet maydanoz veya dereotu'nu 5 hafta boyunca tazeliğini ve yeşilliğini yitirmeden saklayabilirsiniz. Maydanoz veya dereotu'nu aldığınızda mutlaka üzerindeki suyun uçurulması gerekir. Bu da, maydanoz ve dereotu'nu bir süre bez üzerine yayarak kurumasını beklemekle mümkündür. Önemli olan, kurutacağım diye maydanoz ve dereotu'nu pörsütmemek gerekir.


Maydanoz, dereotu, taze nane ve benzeri bitkiler evde nasıl saklanır? İhtiyaç ölçüsünde alınan bitkiler bez üzerine yayılarak nemi giderilir. Ardından, dal dal alınarak elde demet yapılır. Fazla uzun olan sapları kesilir ve atılır. Demet uygun bir kavanozun içine sapları üzerine yerleştirilir. Peşinden kavanoz kapağı kapatılır ve buzdolabının içine konur. İhtiyaç olduğunda kavanoz açılır ve yeter miktarda yeşillik alınır, yıkanır ve kullanılır.