bulgurlu kabak bastı


Kabak bastı ya da kabak bastırması yemeğini bulgurlu yaptım. İstenirse bu yemek pirinçli veya tarifimde olduğu gibi bulgurlu yapılır. Kabağın içini boşaltır ve çekirdeklerini çıkarırsanız daha iyi olur. İstemezseniz, içini boşaltmazsınız. Belirli aralıklarla bu yemeği sıklıkla yaparım. Çoğu zaman da pirinçli yaparım. Tarifimi denemek isterseniz, emeğiniz boşa gitmez.

Malzemesi:
  • 1 kilo sakız kabağı
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı silme kimyon
  • 1 çay kaşığı silme pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam dereotu

Yapılması:
  • kabağı yıkayın ve tırtıklı bıçak ile kazıyın
  • kabağın sap kısmını kesin ortasından ikiye bölün
  • her bir paçanın içini temizleyin
  • ve parçaları uzunlamasına 8 parçaya dilimleyin
  • soğanı elma dilimi doğrayın
  • domatesi rendeleyin, sarımsağı soyun ve bütün bırakın
  • su ve yağ hariç bütün malzemeyi tencerede karıştırın
  • ardından tencereye yayın
  • üzerine sıcak su ve yağı gezdirin
  • tencereyi bir defa fokurdatın
  • ardından ocağı iyice kısın
  • tencere kapalı olarak 45 dakika pişirin
  • süre bitiminde ocaktan alın
  • ılık veya soğuk servis edin.
Afiyet olsun.