fırın hamurundan lahmacun


Fırın hamurundan lahmacun yapılır ve on numara olur. Evde kendiniz yoğurduğunuz mayalı hamurdan yaptığınız lahmacunlar, ekmek hamurundan yapılan lahmacunların yanında esamesi okunmaz. İyi de, fırın hamurunun özelliği ne ki? diye sorabilirsiniz. Aslında, fırın hamurunun sizin yoğurduğunuz mayalı hamurdan hiç farkı yok. Ekmek hamurunu bizlerin yoğurduğu mayalı hamurdan farklılaştıran bir sırrı vardır. İşte o sır, fırın hamurunu lahmacun yapımında on numara yapar. O sırrın ne olduğunu bilmeden, fırın hamurundan lahmacun yapmak isterseniz; elinizle, gönlünüzle ve isteyerek belayı satın almış olursunuz. Fırın hamurunu alın, lahmacun içini hazırlayın ve başlayın lahmacun yapmaya.

Fırın hamurunu kolay kolay istenilen incelikte açamazsınız. Açtığınızı farz edelim; içi yaydınız ve lahmacunu attınız fırına. Fırında hamur kabarır da kabarır. Sizin yaptığınız lahmacun, lahmacun olmaz. Olsa olsa kıymalı pide olur ve kıymalı pideye de kimse lahmacun demez. Fırın hamurunun evde lahmacun yapımındaki sırrı şu: Fırına gideceksiniz, istediğiniz sayıda ekmek hamuru alacaksınız. Eve geldiğinizde hamuru torbasıyle birlikte buzdolabına koyacaksınız ve en az 24 saat bekliyeceksiniz. Bu süreyi 36 saate çıkarırsanız, sonuç daha da güzel olur. Gazı kaçmış fırın hamuru hem kolay açılır, hem de lahmacunun dışı çıtır, içi yumuşacık olur.