ev yapımı köfte ekmek,1 dene


Ev yapımı köfte ekmek,1 kez dene. Evde seyyar köfteci'nin köfte tadında, ekmek arası köfte yapımı. Tadan bilir, sokakta seyyar köftecinin ızgara köftesi insanın damağında tat bırakır. Evde aynı köfteyi yapmaya çalışırsınız, aynı tadı yakalamanız mümkün olmaz. Bunun bir çok sebebi var. Bu sebepler arasında çoğu seyyar köftecilerin köfte harcını baş etinden hazırlıyor olması ve yaptıkları köfteyi kömürlü mangalda kızartmasıdır. Baş eti kıymasından yapılan köfte yağlı ve sulu olur. Bir de köfteye kömürün isi sinerse, o köftenin tadına doyum olmaz.

Evde ekmek arası köfte, baş eti kıyması kullanmadan da yapılabilir. İşin sırrı köfte kıymasının ayrıntısında ve köfte baharatının ölçüsünde gizlidir. Sokak köftecisinin yaptığı köfte tadında, evde köfte yapıp yemek istiyorsanız; bu tarifimi mutlaka bir defa denemelisiniz derim. Evde yaptığım köfteyi her zaman bu tarife göre yaparım. Yarım kilo dana kaburga kıymasından ekmek arası köfte yapımında fazladan köfte harcına 50-60 gramı aşmamak kaydı ile kavram yağı koyarım.

Kavram yağı etin üzeride bulunan yağ parçasıdır ve kasaplarda kilo ile satılır. İsterseniz kasap aldığınız kavram yağını kıyma makinesinde çeker ve size öyle verir. Kavram yağını her zaman dondurucumuzda bulunur ve gerektikçe dondurucudan çıkarır kullanırız. Kavram yağı yerine kuyruk yağı veya herhangi bir hayvanın iç yağı kullanılabilir. Köfte harcına koyacağınız yağ kıyma halinde çekilmemişse, yağı bıçakla çok küçük küpler halinde doğramanız gerekir.

Evde ekmek arası köfte yapımı: Yarım kilo dana kaburga kıyması, 60 gr. kavram yağı, ince doğranmış bir tane soğan, 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon, 1 tatlı kaşığı dolusu pul biber, 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz, 1 çay kaşığı dolusu karabiber ve 2 çorba kaşığı tepelice doldurulmuş galeta unu veya kurutulmuş ekmek kırıntısını bir kap içinde yoğurun. Yoğurduğunuz harcı en az 1 saat kapalı olarak buzdolabında bekletin. Süre bitiminde bir kez daha yoğurun ve dilediğiniz irilikte köfteler yapın. Köftenizi istediğiniz pişirme aleti üzerinde ızgara yapın. Pişirdiğiniz köfteleri ekmek arasına sevdiğiniz sebzelerle dizin ve yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi