kurutulmuş taze fasulye 25 dakikada haşlanır
Kurutulmuş taze fasulye ile çeşitli yemekler yapılır. Kurtulmuş taze fasulye ile yapılan yemeklerin isimleri yöreden yöreye değişir. İsimleri farklı söylense de, kurutulmuş taze fasulye ile iki çeşit yemek başı çeker. Kurutulmuş yeşil fasulye kavurması ve yemeğidir. Kurtulmuş taze (yeşil) fasulyenin kavurmasında ve tencere yemeğinin yapımında farklı malzemeler kullanılır. Yapılan yemeklerin yapımında kurutulmuş taze fasulye ön haşlaması yapıldıktan sonra yemek yapımına geçilir. Resimde gördüğünüz kurutulmuş taze fasulye su içinde haşlanmaktadır.
Kuru taze fasulye zor haşlanır. Haşlamasını bilmeyenler kuru taze fasulyeyi haşlayarak yumuşatamazlar. Kuru taze fasulyeyi yumuşatmak tuz kullanmaktan geçer. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı tuz atın ve kuru taze fasulyeyi öyle haşlayın. Tencerede kurutulmuş taze fasulye 25 dakikada haşlanır.
Kuru taze fasulye zor haşlanır. Haşlamasını bilmeyenler kuru taze fasulyeyi haşlayarak yumuşatamazlar. Kuru taze fasulyeyi yumuşatmak tuz kullanmaktan geçer. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı tuz atın ve kuru taze fasulyeyi öyle haşlayın. Tencerede kurutulmuş taze fasulye 25 dakikada haşlanır.