salamura tavuk nedir
- Salamura tavuk nedir? Fırında salamura tavuk; fırında tavuk kızartmasının bir başka yöntemidir. Tuzlu su hazırlanarak temizlenmiş tavuk salamura içinde bekletilir ve fırında kızartılır. Salamurada bekletilen tavuk fırında kızartıldığında daha lezzetli olur.
- Salamura suyu belirli ölçüde damak tadınıza uyan tuz, şeker, limon suyu ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Hazırlananan salamura içinde (belirli bir süre) tutulan tavuk çıkarılır ve üzeri sosla kaplanarak fırında kızartılır.
- Salamura nasıl hazırlanır? Tencerede 1.5 litre soğuk su içine 100 gr. tuz, 1 limon suyu sıkılır ve karıştırılır. Temizlenmiş çiğ tavuk bu suyun içine konur ve kapatılır. Tencere buzdolabına kaldırılır ve en az 8 saat, en fazla 24 saat bekletildikten sonra, süzülür. Süzülen tavuk fırında kızartılır.