salamura tavuk nedir


  • Salamura tavuk nedir? Fırında salamura tavuk; fırında tavuk kızartmasının bir başka yöntemidir. Tuzlu su hazırlanarak temizlenmiş tavuk salamura içinde bekletilir ve fırında kızartılır. Salamurada bekletilen tavuk fırında kızartıldığında daha lezzetli olur. 
  • Salamura suyu belirli ölçüde damak tadınıza uyan tuz, şeker, limon suyu ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Hazırlananan salamura içinde (belirli bir süre) tutulan tavuk çıkarılır ve üzeri sosla kaplanarak fırında kızartılır. 
  • Salamura nasıl hazırlanır? Tencerede 1.5 litre soğuk su içine 100 gr. tuz, 1 limon suyu sıkılır ve karıştırılır. Temizlenmiş çiğ tavuk bu suyun içine konur ve kapatılır.  Tencere buzdolabına kaldırılır ve en az 8 saat, en fazla 24 saat bekletildikten sonra, süzülür. Süzülen tavuk fırında kızartılır.




Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

makarnaya ne kadar tereyağı konur