yumurtalı tavuk göğsü kızartması


  • Yumurtalı tavuk göğsü süper ötesi bir tavuk yemeğidir. Tavuk göğsü ancak bu kadar leziz olabilir. İçinin sulu ve yumuşacık, üzerinin ise; bi o kadar çıtır oluşunu tarifleyemem. Pilavı saymayalım hele, kızartılmış tavuk göğsünden bir ısırık alınca; insanın ağızında lezzet patlaması yaşanıyor, bum bum.

  • Yumurtalı tavuk göğsü kızartması nasıl yapılır? Bir bütün tavuk göğsü iri parçalar halinde doğranır ve tuzlanır. Kapaklı bir kap içine 1 limon sıkılır, 2 diş sarımsak ezilir, istenildiği kadar karabiber, pul biber, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı konur ve karıştırılır. Hazırlanan karışım içine tavuk göğsü parçaları konur, karıştırılır. Kapak kapatılır dolaba kaldırılır.

  • Tavuk göğsü dolapta 8 ila 24 saat arası bekletilir. Süre bitiminde dolaptan alınır ve oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Üç kap içine ayrı ayrı un, çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntısı konur. Ardından kızartma yağı ısıtılır, tavuk göğsü parçaları önce una, sonra yumurtaya, en son ekmek kırıntısına bulanır ve yağ içinde orta ateşte kızartılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi