pirinç patlağı nasıl yapılır


Evde pirinç patlağı nasıl yapılır?
Evde pirinç patlağı yapmak için; pirinç aynen pilav yapar gibi önce ıslatılır, süzülür ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan pirinç kurutulur. Kurutma işi şöyle: Haşlanmış pirinç yağlı kağıt serilmiş tepsi içine yayılır ve havadar bir yerde 2 gün bekletilir.

Haşlanmış pirinç başka bir yöntemle fırında kurutulur. Bu da şöyle yapılır: Haşlanmış pirinç kağıtlı tepsiye yayılır ve 70°C derecede kurumaya bırakılır. Pirincin miktarına göre fırında 2-3 saat içinde kurur. Kuruyan pirinç; ayçiçeği yağında 190°C derecede patlatılır. Kurumuş pirinç tel elek içine konur ve kızgın yağ içinde 4-5 saniye tutulduktan sonra alınır.