Kayıtlar



kıl biber turşusu

Resim
Kıl biber turşusu nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Sonbahar mevsimiyle birlikte havalar soğumaya başladığında turşu yaparız. Turşu kurmak için en ideal ay eylül ayının sonları veya ekim ayının başlarıdır. Bu aylardan önce turşu yapılırsa, havaların sıcak oluşundan dolayı gereken kalitede turşu yapmak çok zordur.  Turşu yaparken genellikle çarliston biber kullanırız.  Bu yıl deneme amaçlı eylül ayının altısında 1 kilo kıl biber kullanarak turşu yaptık ve yaptığımız turşuyu 7 ekim tarihinde açtık. Yaptığımız turşu 1 ay içinde yenecek duruma geldi. Turşunun tat ve lezzetinde herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz. Kıl biber turşu malzemesi: 1 kilo kıl biber, 1.5 litre kaynamış ve soğutulmuş su, 150 gr üzüm sirkesi, 75 gr. kaya tuzu, 60 gr. toz şeker, 15 gr. sarımsak, 7.5 gr. limon tuzu, 3 litrelik cam kavanoz


gizlilik politikası

Resim
Gizlilik Politikası Bir Google ürünü olan Blogger'ın kullanıldığı https://klasiktatlar.blogspot.com olarak kişisel gizlilik haklarınıza saygı duyuyor ve sitemizde geçirdiğiniz süre zarfında bunu sağlamak için Google ile birlikte azami çaba sarf ediyoruz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği ile ilgili bazı önemli açıklamalar aşağıda açıklanmış ve bilginize sunulmuştur. Bu blog (https://klasiktatlar.blogspot.com), Google'a ait olan Blogger altyapısını kullanmaktadır. https://klasiktatlar.blogspot.com sitesini kullanarak, Google'ın gizlilik ve hizmet şartlarını baştan kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi için bu linke tıklayınız.  https://klasiktatlar.blogspot.com sitesi, kullanıcılara ait kişisel hiçbir kişisel bilgiyi kaydetmez, saklamaz. Blogger altyapısı kullanıldığından, google ve blogger gizlilik şartları geçerlidir. Kullanıcılar, google ve blogger'ın gizlilik, hizmet şartları ve çerez politikalarını kabul etmeyebilir ve bu siteyi kullanmama yoluna gidebilir. Ayr...


kuzu yüreği teflon tavada nasıl pişirilir

Resim
Kuzu yüreği teflon tavada nasıl pişirilir? Kuzu yüreği mangalda ızgarası, sacda kavurması, sebzeli kuzu yüreği sotesi, kuzu yüreği kızartması, kuzu yüreği yahnisi, kuzu yüreği tavası, kuzu yüreği şiş ve güveçte kuzu yüreği, kuzu yüreği ile yapılan yemeklerdir. Herhangi bir tavada kuzu yüreği pişirilebilir olsa da, kuzu yüreği en güzel döküm tava veya teflon tavada pişirilir. Resimdeki kuzu yüreği teflon tavada pişirildi. Yürek 4-5 mm. kalınlıkta dilimlendi, iki yüzüne tuz ekildi ve orta ateş ile yüksek ateş arası yanan ocak üzerinde hafif yağlanmış teflon tavada döndürülerek pişirildi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir