salçalı ev yapımı kuskus

Salçalı ev yapımı kuskus nasıl pişirilir? Elde ve evde yapılan kuskusla çeşitli yemekler yapıp ve yaptığınız yemekleri beğenmediyseniz eğer; bu tarifi bekliyor olmanız gerekir. Makarna kuskus değil, elde ve evde yapılan geleneksel kuskus doğru tarifi bulursa tadına doyum olmaz. Bu tarifte ev kuskusunu tereyağlı ve salçalı nasıl yapmalıyız ki, tabak tabak yenilebilir olsun.

Yemeklerde salça tuz gibi müthiş bir tatlandırıcıdır. Yerinde ve ölçüsünde kullanıldığı takdirde, yemeğin lezzetini katbekat artırır. Fazla salça, yemeğin bütün tadının önüne geçer. Yemekte salçanın kavrulmasıda ayrı bir konu. Gelelim kendi konumuza; dilediğiniz miktar kuskusu aynen makarna haşlıyormuş gibi, kaynayan ve tuz atılmış tencereye koyun.

Tencere kaynamaya başladıktan sonra saate bakın ve kuskusu 15 dakika haşlayın, çıkarın süzün. Bir tavaya istediğiniz miktar tereyağı koyun ve eritin. Üzerine yemeklerde ne miktar domates salçası kullanıyorsanız o miktarın yarısı kadar domates salçası koyun ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Salçanın kokusu çıkınca, salçanın üzerini örtecek kadar su koyun ve kaynatın. Koyduğunuz su uçup salça orta yerde kalınca ocaktan alın ve haşlayıp süzdüğünüz kuskusla karıştırın. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, salçanın tuzlu olup olmadığıdır. Salçanız tuzlu değilse, salçayı kavururken üzerine bir miktar tuz eklemelisiniz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi