unsuz lahmacun


Unsuz lahmacun diyet yapanlar için çok önemli, hele de düşük karbonhidratlı lazy ketojenik beslenenler için daha da önemli. Niye mi? Herşeyi sayarak, ölçerek ve yasaklı besin listesinin uzayıp gittiği bir yerde beslenmek büyük bir sorun. Un, şeker yasak listenizde ve günlük karbonhidrat alımınız sınırlı ise, mutlaka birgün canınız lahmacun istiyecektir.

Unsuz lahmacun olur mu? Olur. Yapmanız gereken; unun yerini tutacak bir malzeme bulup un yerine kullanmanızdır. Bunu yapmak için seçenek bol olmasına karşın oldukca pahalı. Ucuz olanı ise, yeşil mercimek ve kırmızı mercimekle yapılan kreplerdir. Eğer, bu krepleri kabartmadan , lavaş gibi ince yaparsanız; unsuz lahmacun işini çözmüş olursunuz.

Unsuz lahmacun nasıl yapılır? Yeşil veya kırmızı mercimekli krepleri yapın, lahmacun içini hazırlayın. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra kapaklı bir teflon tavayı alın, ocağın üzerine koyun. Orta ateş ile yüksek ateş arasında ocağı ayarlayın ve tavayı kapağını kapatarak ısıtın. Krebinizin üzerine lahmacun içini yayın. Tavayı hafif yağlayın ve krebinizi üzerine oturtun.

Tencere kapağını kapatın, lahmacunu 10 dakika boyunca pişirin ve tavadan alın. Lahmacun harcını fazla koymuşsanız bu süre değişebilir. Önemi yok, lahmacunun pişip pişmediğini gözleriniz anlar.  Yaptığınız bu lahmacun, unlu lahmacunun yerini tam olarak tutmasada bir ihtiyacı kesinlikle giderir. Afiyet olsun.
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir