15 dakikada haşlanmış börülce tarifi


15 dakikada haşlanmış börülce tarifi. Hem lezzetli, hem pratik daha ne olsun. Börülce paketinin içindeki suyu, yemek yapımında kullanabilirsiniz. İki poşet içinden çıkan börülcenin haşlama suyunun 1.5 su bardağını yemek yapımında kulanabildiğiniz gibi, isterseniz poşetteki su yerine içme suyu da kullanabilirsiniz. Bizler yemek yapımında börülcenin kendi suyunu kullanıyoruz, yemeği gayet güzel oluyor.

Haşlanmış börülce malzemesi:

  • iki küçük poşet duru haşlanmış börülce (440 gr.)
  • beş çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tane kuru soğan
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su (300 ml.)
  • bir çay kaşığı tuz


Yemeğin yapımı:

  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. zeytinyağında sıra ile soğanı, salçayı orta ısıda kavurun
  3. üzerine börülce, 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin, karıştırın
  4. ocak ısısını yükseltin, tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  5. ocağı tamamen kısın
  6. yemeği 15 dakika kısık ateşte pişirin,
  7. ocaktan alın, tuzunu ilave edin

ve yemeğinizi afiyetle yiyin. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir