turp otu nasıl yenir


Turp otu nasıl yenir? Ege bölgesi ot çeşitlerinden turp otu farklı bir lezzet. Turp otu, diğer ot çeşitleri gibi; salata yapılarak veya kavrularak değerlendirilir. Turp otu salatası yapımında turp otu, buharda ya da kaynayan su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan turp otu soğuk su içinde soğutulur ve ardından doğranır. Turp otu salatası için; sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz kullanılarak sos yapılır.

Haşlanmış turp otu, sıkılarak yumurtalı veya sade olarak kavrulabilir. Kavrulan turp otu sarımsaklı yoğurt ile yenilebilir. Ayrıca turp otu haşlanmadan da soğanlı veya sade olarak kavrulabilir. Kavrulmuş turp otunun gözlemesi, otlu çöreği ve  böreği yapılabilir. Şoklama yöntemiyle haşlanan turp otu, derin dondurucuda saklanabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

tavuk kelebek nedir

çiriş otu ile yapılan yemekler