tavuk incik güveç


Tavuk incik güveç tarifi, nasıl yapılır: Tavuk güveç ocak üstünde veya fırında toprak güveç kabında ya da tencerede yapılabilir. Elinizin altında hangi mutfak aleti varsa, onunla güvecinizi yapın. Güveç için arzu ettiğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Aynı şekilde damak tadınıza uyan baharatları dilediğiniz miktar kullanabilirsiniz. Tavuk incik güveci 8 tane tavuk incikle yaptım ve ocak üzerinde tencerede, 1 saat 15 dakikada (kısık ateşte) pişirdim. Denemek isterseniz, şahane oldu derim. Afiyet olsun.

Tavuk incik güveç malzemesi:

  • sekiz tane tavuk incik
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • iki tane domates
  • bir kapya biberi
  • bir köy biberi
  • iki kuru soğan
  • dört diş sarımsak
  • iki patates
  • bir patlıcan
  • bir çay kaşığı kara biber
  • bir çay kaşığı pul biber
  • bir çay kaşığı kimyon
  • bir çay kaşığı kekik
  • bir buçuk tatlı kaşığı tuz
  • bir buçuk su bardağı sıcak su

Tavuk güveç nasıl yapılır:
  1. bir buçuk su bardağı sıcak su ile salçayı karıştırın
  2. soğanı soyun dörde bölün
  3. domatesi rendeleyin
  4. biberleri uzunlamasına ikiye bölün, doğrayın
  5. sarımsakları soyun, bütün bırakın
  6. patatesi, patlıcanı soyun irice doğrayın
  7. incikleri yıkayın, tencereye dizin
  8. aralarına doğranmış sebzeleri yerleştirin
  9. üzerine baharatları, tuzu ekin
  10. ve salçalı suyu ekleyin
  11. dört kaşık zeytinyağını gezdirin
  12. tencereyi 2-3 dakika fokur fokur kaynatın
  13. ardından kapağını kapatın, ocağı iyice kısın
  14. yemeği 75 dakika pişirin
  15. süre bitiminde ocağı söndürün,
ve yemeğinizi afiyetle yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir