tavuk haşlarken ne kadar su konur


  • Tavuk haşlarken ne kadar su konur? Bu soru market tavukları için geçerli, milyon TL değrinde bir soru. Piyasada iki çeşit tavuk bulunur. Gezen tavuk, dikilen tavuk. Gezen tavuğa erişim köylerde dahi çok zor. Dikilen tavuk köylerde ve her yerde. Gezen köy tavuğu saatlerce kaynatılır ki, pişsin ve yumuşasın. Dikilen tavuk adını verdiğim çiftlik tavuğu zaten su, üzerinde fazla konuşmya değmez.

  • Marketten alıp düdüklü tencerede haşladığımız, çiftlik tavuğuna kafaya göre su konmaz. Mutlaka düdüklüye su koyarken ölçülü konması gerekir. Tavuğu düdüklüye koyar ve yüz yüze olacak şekilde su koyarsanız, tavuğun tadını yok edersiniz. Düşünün, 2 kilo net tavuk düdüklüde 30 dakikada haşlanır. Bu haşlama sonunda tavuk tencereye 2 su bardağı (400 ml.) kendi suyunu bırakır. 

  • Sizin ilave ettiğiniz su ile tavuk etinin bıraktığı su karışınca, tavuk etinin ve suyunun halini düşünün derim. Tavuk haşlarken düdüklü tencereye tavuğun yarısına gelecek miktarda su konur. Düdüklü tencereye konulan suyun tavuk ağırlığına göre, 1-1.5 bardağı buhar olur uçar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir