şahane kek


Şahane kek, bilinen keklerden farklı tat ve lezzete sahiptir. Kekten bir ısırık alın, asla yemekten vazgeçemiyeceksiniz. Tarifimin ölçülerine uyar ve kekinizi yaparsanız, bir daha bildiğiniz kekleri yapmayacağınıza inanırım. Şahane kek, kuru üzüm ağırlıklı karışık kuru (ceviz, fındık, fıstık, kaju fıstık) yemiş kullanılarak yapılmıştır. Önemli olan damak tadınız, dilediğiniz kuru yemişi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemesi:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçekyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 100 gr. kuru üzüm
  • 100 gr. karışık kuru yemiş
  • 2 su bardağı un (220 gr.)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 25 cm. tepsi


Yapılması:
  1. tepsiyi katı yağ ile yağlayın
  2. un, kabartma tozu, vanilyayı kaseye eliyerek koyun, karıştırın
  3. kuruyemiş ve kuru üzümü bıçakla kıyın
  4. ardından az un serpin karıştırın
  5. yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve şekeri çırpın
  6. üzerine kuru malzemeleri ilave edin çırpın
  7. peşinden kuru yemişi ilave edin, karıştırın
  8. karışımı tepsiye dökün ve yayın
  9. tepsiyi önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
  10. keki 40 dakika pişirin, ocaktan alın
  11. ızgara üzerinde soğutun
  12. ve istediğiniz gibi servis edin
afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

makarnaya ne kadar tereyağı konur

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir