şahane kek
Şahane kek, bilinen keklerden farklı tat ve lezzete sahiptir. Kekten bir ısırık alın, asla yemekten vazgeçemiyeceksiniz. Tarifimin ölçülerine uyar ve kekinizi yaparsanız, bir daha bildiğiniz kekleri yapmayacağınıza inanırım. Şahane kek, kuru üzüm ağırlıklı karışık kuru (ceviz, fındık, fıstık, kaju fıstık) yemiş kullanılarak yapılmıştır. Önemli olan damak tadınız, dilediğiniz kuru yemişi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemesi:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçekyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 100 gr. kuru üzüm
- 100 gr. karışık kuru yemiş
- 2 su bardağı un (220 gr.)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 25 cm. tepsi
Yapılması:
- tepsiyi katı yağ ile yağlayın
- un, kabartma tozu, vanilyayı kaseye eliyerek koyun, karıştırın
- kuruyemiş ve kuru üzümü bıçakla kıyın
- ardından az un serpin karıştırın
- yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve şekeri çırpın
- üzerine kuru malzemeleri ilave edin çırpın
- peşinden kuru yemişi ilave edin, karıştırın
- karışımı tepsiye dökün ve yayın
- tepsiyi önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
- keki 40 dakika pişirin, ocaktan alın
- ızgara üzerinde soğutun
- ve istediğiniz gibi servis edin