makarnayı suyunu çektirerek pişirme


Kendi suyunda veya makarnayı suyunu çektirerek pişirme nasıl yapılır? Makarna pişirmenin çeşitli yöntemleri vardır. Bunlardan bir tanesi de, makarnayı pilav gibi pişirmektir. Makarna pilav gibi pişirilirse daha da lezzetli ve sağlıklı olur. Makarna suyu çektirerek pişeceğinden, lavaboya haşlama suyu dökülmeyeceğinden mineral ve vitamin kaybı olmaz. Makarna, arpa şehriye pilav gibi pişirilirse; bir ölçü makarna için iki ölçü su kullanılır. Bu ölçü işi terazi ile yapılırsa daha uygun olur.

Örneğin; 100 gr. herhangi bir makarna çeşiti için, 400 ml. su gerekir. 400 ml. suyu, standart su bardağı ile ölçersek 2 su bardağı su kullanmamız gerekir. 100 gr. makarnaya iki kaşık zeytinyağı, 1 çay kaşığı tepeleme doldurulmuş domates salçası ve 1 çay kaşığı tepeleme doldurulmuş tuz yeterlidir. Makarna yaparken damak zevkinize uyan malzemeleri, dilediğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz. 100 gr. makarnaya verdiğim malzemelerin katlarını alarak istediğiniz ölçüde makarna pişirebilirsiniz.

Makarnayı suyunu çektirerek nasıl pişirdim: Tencereye zeytinyağını ve salçayı koydum kavurdum. Üzerine makarnayı ilave ettim ve karıştırdım. Ardından 2 su bardağı kaynamış sıcak suyu ve tuzu ilave ettim. Tencereyi karıştırdım ve yüksek ısıda bir taşım kaynattım. Peşinden tencere kapağını kapattım. Ocağın alev ayarını tamamen kıstım ve makarna az sulu kalcak şekilde pişirdim. Yani, makarnayı 20 dakikada pişirdim ve sofraya koydum.