havuçlu bulgurlu çiriş otu yemeği


Havuçlu bulgurlu çiriş otu yemeği tencerede ıspanak gibi pişer. Çiriş otu yemeği yapımında istenirse su kullanılmaz. Su işi tamamen tercihinize kalmış. Yemek içinde fazladan bulgur kullanırsanız, elbette su kullanmanız gerekir. Verdiğim malzeme miktarına göre su kullanılmayabilir. Eğer yemeği dolapta bekletirseniz, yemeğe 1 çay bardağı sıcak su eklemeniz, bütün riskleri ortadan kaldırır. Bilirsiniz, bulgur bekledikçe şişer ve yemeğin suyunu emer. Bu çiriş yemeğini denerseniz, emeğiniz boşa gitmez.

Malzemesi:
  • 1/2 kg. çiriş otu
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çorba kaşığı bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılması:
  • çiriş otunu temizleyin, yıkayın 2-3 santim doğrayın
  • havucu soyun ve rendeleyin
  • soğanı yemeklik doğrayın, bulguru yıkayın ve süzün
  • yağ içinde sırayla soğan, havuç ve salçayı kavurun
  • üzerine çiriş otu, bulgur, su ve tuzu ilave edin, karıştırın
  • tencereyi bir kez fokurdatın, kapağını kapayın, ocağı iyice kısın
  • ağır ateşte yemeği 20 dakika pişirin
  • süre bitiminde ocağı söndürün.
Afiyet olsun.