15 dakikada ekmek arası tavuk tarifi


Ekmek arası tavuk nasıl yapılır? Ekmek arası tavuk yapmanın binbir çeşit yolu vardır. Bu yollardan bir tanesi de, kendi yürüdüğüm yoldur. Fazla rampa değildir, yormaz ve yemeği hazırlarken büyük keyif alırım. Bu sebeple, hazırladığım ekmek arası tavuk hiçte zor gelmez. İşin sonunda doyurulacak bir boğaz var, değil mi? Önce pamuk gibi bir somun parçasını alır ve ortasını garaj kapısı gibi açar ve bir yere koyarım. Kaçacak değil ya, o şimdilik bulunduğu yerde uyusun.

Gelelim şimdi işin en güzel yerine; bir parça (150 gr.) tavuk göğsünü iki üç parçaya dilimlerim. Üzerine o gün hangi baharatları canım çekmişse (karabiber, pul biber, kekik, tuz vs.) serper ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave ederim. Hazırladığım göğüs etini yağlı kağıta koyar zarf yaparım. Zarfı da alüminyum folyo ile sarar, kızgın tava içine koyar, kapağı kapatırım. Bu sırada ocağı iyice kısar ve etin kokmasını beklerim. Yaklaşık 15 dakika sonunda et burcu burcu kokar. Çıkarır ve çeşitli sebzelerle ekmek arasına koyar ve gideceği yöne uğurlarım.