erişte pilavı nasıl yapılır


Erişte pilavı nasıl yapılır? Ev eriştesi veya hazır satılan erişte'nin çeşitli yemeği yapılır. Özellikle erişte pilavı yapımı iki şekilde olur. Erişte kaynayan suyun içine atlır, yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ocaktan alınır. Süzülen erişteye arzu edilen sos (salça, peynir, domates gibi) hazırlanır, karıştırılır ve sofraya konur. Eriştenin başka şekilde pişirilmeside aynen pilav pişirmeye benzer. Erişte pilavı neli yapılacakasa (mercimekli, pirinçli, sebzeli, tavuklu, patatesli gibi) istenilen malzeme kullanılarak erişte suyu kendine karar pilav gibi pişirilir.

Erişte nasıl haşlanır? Erişte kavrulmuş veya kavrulmamış olarak haşlanır. Çoğu erişte kavrulmamıştır. Erişte kavrulursa kendine özgü hoş bir kokusu olur. Kavrulmamış erişteyi kavurmak çok kolay. Fazla erişte kavurmak istersek fırını, az erişte kavurmak istersek ocağı tercih ederiz. Ocak üzerinde tavada az miktarda erişte rahatlıkla kavrulur. Erişte çabuk haşlanır. Yarım kilo erişte, az tuzlu kaynayan 2 litre suyun içine atılır ve damak zevkinize bağlı olarak 10-12 dakika haşlanır. Ardından çıkarılır süzülür. Her 100 gr. erişteye 10 gr. tereyağı ve 10 gr. salça kullanılır.