hindistan cevizi nasıl kurutulur


Rendelenmiş Hindistan Cevizi
Hindistan cevizinin rendelenerek kurutulmasıyle, kurutulmuş rendelenmiş hindistan cevizi elde edilir. Kurutulmuş rende hindistan cevizi çeşitli hamur işlerinde kullanılır. Bisküvi, pasta, kurabiye, kek bunlardan bazıları. Kimi ülkelerde dondurma ve reçel yapımında da kullanılıyor. Taze hindistan cevizinin rendelenmiş halini uzun süre korumak oldukça güçtür. O yüzden, hindistan cevizi rendelendikten sonra kurutuluyor. Taze rendelenmiş hindistan cevizini buzdolabında kapaklı kaplar içerisinde bir kaç gün saklanabilir olsa da, uzun süre saklanamaz ve ekşir.

Hindistan Cevizi Nasıl Kurutulur
Hindistan cevizinin kurutulması ile ilgili bilgileri yabancı bir blogdan okudum. Konu ile ilgili uzunca bir yazı hazırlamışlar. Hindistan cevizinin kırılması, içinin çıkarılması, rendelenmesi ve kurutulmasından söz ediyordu. "Hindistan cevizinin içerisindeki suyu alındıktan sonra, beyaz etli kısmı rendeleniyor. Rendelenmiş kısım açık havada güneş altında, ya da 50°C ila 55°C derece arasında ısıtılmış fırında kurutulduğu" bilgisi veriliyordu. Nihayet bu bilgi ışığında, hindistan cevizini rendenin ince gözü ile rendeledim. Ardından fırın tepsisine yanmaz fırın kağıtı serdim ve üzerine rendelediğim hindistan cevizini yaydım. Turbo fırını 55°C derece'ye ayarladım ve ara sıra karıştırarak, 3 saate hindistan cevizi rendesini kuruttum. Üstte bulunan resim, kuruttuğum hindistan cevizi rendesine aittir.

Hindistan cevizi ile yapılan pasta ve kekler:
hindistan cevizli pasta, muzlu ve hindistan cevizli pasta, hindistan cevizli baton kek, elmalı hindistan cevizli kek, hindistan cevizli çikolatalı pasta, üzümlü hindistan cevizli yaş pasta, limonlu hindistan cevizli pasta, hindistan cevizli piramit pasta, kayısılı hindistan cevizli pay, hindistan cevizli toplar, hindistan cevizli mufin, hindistan cevizli rulo pasta, hindistan cevizli kurabiye

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

makarnaya ne kadar tereyağı konur