evde patates cipsi nasıl yapılır


Evde patates cipsi nasıl yapılır? Evde patates cipsi yapımı kolay; yeterki patates cipsini nerede ve nasıl yapacağınıza karar verin. Patates cipsi, evde fırında ya da tavada yapılır. Fırında patates cipsi yapmak çok daha kolay, kızarttığınız patates cipsleri kıtır kıtır olur. Tavda patates cipsi yapmak, fırında patates cipsi yapmaktan daha da kolaydır ama, çok dikkat gerektirir. Fırında patates cipsi kızartılırken uzun zaman alacağıdan, istesenizde istemesinizde cipsleriniz kıtır olur. Çünkü, fırın patatesi kurutarak çıtırlaştıracaktır. Cipselere ilave ettiğiniz yağ ve bahartlarda kızaran kıtır cipsleri lezzetlendirecektir.

Fırında patates cipsi nasıl yapılır? İhtayaç ölçüsünde patatesler soyulur, ince ince dilimlenir ve üzerine istenilen yağ, baharatlar ve tatlandırıcılar sepilir, kağıt yayılmış fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 200°C derece fırında, patates cipsleri 30-40 dakika süreyle kızartılır.

Tavada patates cipsi nasıl yapılır? Patatesler soyulur ve cips kalınlığında dilimlenir. Dilimler bol su ile yıkanır, süzülür ve kurulanır. Tavda kızartma yağı kızgın olmayacak derecede ısıtılır, patates dilimleri hafif renk değiştirinceye kadar kızartılır. Peşinden çıkartılır ve birkaç dakika bekletilir. Bu sırada kızartma yağı, dumanı çıkacak seviyede ısıtılır, patates dilimleri kızgın yağa atılarak son kez kızartılır ve tavadan alınır..

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir