Bu blog, gerekli mutfak bilgilerini ve her türlü ev yemek çeşitlerinin tariflerini verir.
yoğurtlu kenger
Sarımsaklı yoğurtlu kenger yemeği, ağızda patlayan süper lezzet. Kengeri kavur; ister yumurta kır üzerine, ister olduğu gibi bırak. Tuzla tatlandır, sarımsaklı yoğurt gezdir üzerine otur ye.
1 Kilo pirinçten kaş kişilik, kaç porsiyon veya kaç tabak pilav çıkar. Bir kilo pirinçle yapılan pirinç pilavından 3 kilo pirinç pilavı çıkar. Bu üç kilo pilavı gerektiği şekilde tabaklarsanız; 12 kişi veya 30 kişiye yetecek miktarda sade pirinç pilavınız olur. Misafir pilavı yapacaksanız; pilavın porsiyon miktarlarını az tutarsınız, yaptığınız pilavı çok insanın tabağına koyabilirsiniz. Çünkü; misafir sadece pilav yemeyeceğine göre, sofrada bulunacak diğer yemekleri de hesaba katmak zorundasınız.
Tencerede veya düdüklüde, tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır? On numara soru ve bu sorunun cevabı şöyle; tavuğun pişip pişmediği göz kontrölü veya alet kontrolü ile yapılır. Önce alet kontrolü ile tavuğun pişip pişmediği nasıl anlaşılır. Bu iş için gıda (et) termometresi kullanılır. Termometrenin ucunu tavuğun göğüs etine batırdığımızda termometre en az 72°C dereceyi göstermelidir. Bu 72°C derece tavuğun piştiğini gösterir. Aletsiz olarak tavuğun pişip pişmediği gözle veya koku ile kontrol edilebilir.
Pirincin nişastası nasıl çıkar? İyi bir pirinç pilavı yapmanın ilk şartı, pilav yapılacak pirincin nişastasını çıkarmaktır. Aslına bakılacak olursa; pirinçte nişasta oranı % 78 dir. 100 gr. pirincin 78 gramı nişastadır. Bu orna göre, pirinçte bulunan nişasta yok edilemez görülebilir. Bizim amacımız, pirinç yüzeyinde bulunan nişastayı en az seviyeye indirmektir ve bu işlemi yapmakta mümkündür. Çoğu insan pirinç pilavı yapmazdan önce, pirinci su içinde ıslatır ve berrak suyu çıkıncaya kadar bol su içinde yıkar. Pilavı kavururken de, pilavı yaptıktan sonra da nişastasının tamamen gitmediğini görür.
Jülyen tavuk sote tarifi, nasıl yapılır: Tavuk sote, tavuk budu veya tavuk göğüs etinden yapılır. İhtiyaç ölçüsünde tavuk eti alınır, kuşbaşı veya jülyen doğranır. Jülyen doğrama, etin şeritler halinde doğranmasıdır. Tavuk sote ise, tavuk etinin kavrulması anlamına gelir. Tavuk sote için kullanılacak sebzelerin seçimi; tamamen damak zevkinize kalmış, dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Sebzelerin doğrama biçimi et ile aynı olmalıdır ki, göze hoş görünsün. Tavuk sote tavada, kavurma sacında veya wok tavada yapılabilir. Sote için baharat çeşiti sınırsızdır, arzu ettiğiniz baharatı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Tavuk sote malzemesi: tavuk göğsü veya budu yemeklik yağ kültür mantarı kuru soğan sarımsak havuç domates karabiber pul biber kekik tuz