ayran ile ekmek yapımı


Ayranlı ekmek yapımı: Ekmeklik ucuz un, bildiğimiz ayran, hamur (hemde kuru maya) mayası, tuz ve bir su bardağı dolusu ekşi maya ile yapılmıştır. Üzerine ayran sürülmüştür. Muhteşem bir tadı var, yumuşak ve ekşi. Ekşiliği rahatsız edecek seviyede değil, her damak tadına uyacak şekilde.

Ekmekten bir ısırık alıp yuttuktan sonra; ağızda bıraktığı tat, sizi tekrar tekrar ekmek koparmaya bağımlı yapar. Ekşi maya olasa da olur, olmasa da. Bu ekmeği (çok defa) ekşi mayasız yaptım. Yoğurdunuzun tadına göre, ekmek ekşi oluyor. Ayranı kendi yaptığım yoğurttan yaptım, kafanız karışmasın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi