oğmaç nedir, nasıl yapılır?



Oğmaç nedir? Tereyağında pişirilen yumurtanın üzerine yufka ekmek ufalayarak karıştırmaktır. Bu yemeğe yumurtalı oğmaç denir. Diğer oğmaç çeşiti ise, sade oğmaçtır. Tereyağı eritilir ve içine yufka ekmek doğranır ve karıştırılır. Hazırlanan her iki oğmaç dürüm yapılır veya sokumlanarak yenir.

Oğmaç, bu yemeği bilen bilir. Bilenler de, köylerinden uzakta ise; aha! bu oğmaç burunlarında buram buram toprak kokusu gibi tüter. Şehir hayatında oğmaç'ı yapacak bütün malzemeleri bulmak mümkün, bulunmayan ise, yapılan oğmaçın lezzeti, işte bu yok kardeşim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

makarnaya ne kadar tereyağı konur