peynirli gnocchi tarifi


Lor peynirli gnocchi tarifi, tavukla iyi gider: İtalyan (niyokki) gnocchi'nin başka bir sürümü ve fazlasıyle leziz. Yapımı kolay olduğundan anında hazırlanabiliyor. Yapılması gereken, gerekli malzemeleri temin etmek ve lor peynirli gnocchi'yi hazırlamaktır. Tarifim üç aşamalıdır; önce hamuru yoğurmak, ardından yoğurulan hamura şekil verip haşlamak ve en son haşlanmış hamuru tereyağında kızartmaktır. Sonuç mükemmel, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemesi:
100 gr. lor peyniri
1 tane yumurta sarısı
60 gr. un  (bir çay bardağı)
30 gr. su (üç çorba kaşığı)
4 gr. Tuz (bir çay kaşığı)

Yapılması:
Tencereye yeter miktarda su koyun ve kaynamaya bırakın. Peşinden, verdiğim bütün malzemeleri yoğurma kabına koyun, güzelce karıştırın ve hamuru hazırlayın. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca; iki kaşık kullanarak hamurdan alın, şekil verin ve kaynayan su içine atın. Aynı işleme hamur bitinceye kadar devam edin. Merak etmeyin haşlanan (gnocchi) niyokkiler tencerenin yüzeyine çıkacaktır. Yüzeydeki niyokkileri bir kaba alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan niyokkileri tereyağında kızartın ve sofraya koyun. Afiyet olsun.