madımak otu yemeği


Madımak otu yemeği tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir. Madımak otu geç pişen bir bitkidir. Yabani bir ot olan madımak otu baharla birlikte ortaya çıkar ve toplanarak yemeği yapılır. Şimdilerde yabani madımak otu bahçelerde yetiştiriliyor. Bu sebeple madımak yemeği yemek için baharı beklemek gerekmiyor. Madımak otu yemeği yufka ekmek üzerine dökülerek yenmesinin bir başka tadı ve lezzeti olur. Elimizde yufka ekmek olmadığından, yerine lavaş ekmeğini tercih ettik.

İçindekiler:
  • yarım kilo madımak otu
  • üç kaşık pilavlık bulgur
  • bir iki kaşık tereyağı
  • 3-4 dilim pastırma
  • 3.5 su bardağı su (700 gr.)
  • yufka veya lavaş ekmek
  • bir tatlı kaşığı tuz

Yönerge:

  • madımak otu ayıklanır, bol suda yıkanır ve süzülür
  • mutfak robotunda veya satırla kıyılır
  • 3.5 su baradağı su tencerede kaynatılır
  • üzerine madımak, bulgur ve tuz ilave edilir
  • tencere kaynadıktan sonra kapak kapatılır
  • ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
  • ardından tereyağında doğranmış pastırma kavrulur
  • tencereye ilave edilir ve kapak kapatılır
  • ağır ateşte pastırma yumuşayıncaya kadar pişirilir
  • ve yufka ekmek üzerine dökülerek yenir.