bulgur pilavı sade



Sade bulgur pilavı tereyağı veya herhangi bir yemeklik yağ, bulgur su ile yapılır, tuz ile tatlandırılır. Sade bulgur pilavının içinde (soğan, salça, domates, taze biber gibi) hiçbir ilave katkı malzeme bulunmaz. Sade pilav bu haliyle bile gayet lezzetli olur. Sade bulgur pilavını daha da lezzetlendirmek için, tereyağı kullanırsa süper olur. Bildiğiniz gibi bir su bardağı dolusu bulgur için, iki su bardağı dolusu sıcak su kullanılır. Yağ ölçüsü ise, bir su bardağı bulgura 30 gr.ile 40 gr. arasında yemeklik yağ gerekir. Sade bulgur pilavı tarifimde, iri bulgur kullandım. Siz, dilediğiniz bulgur çeşitini kullanabilirsiniz.

İçindekiler:
bir su bardağı iri bulgur
otuz gram tereyağı
iki su bardağı sıcak su
bir tatlı kaşığı tuz

Yönerge:
  • bulgur yıkanır ve süzülür
  • tencerede tereyağı eritilir
  • üzerine bulgur ilave edilir
  • orta ateşte kavrulur
  • üzerine sıcak su ilave edilir
  • tencere bir kez fokurdatılır
  • tencere kapağı kapatılır
  • ocak iyice kısılır
  • bulgur suyunu çekince, ocak sönürülür
  • tencere 15 dakika dinlendirilir
  • ardından karıştırılır ve sofraya konur
  • afiyet olsun.