patlıcan pehlisi


Patlıcan pehli veya patlıcan pehlisi, adını siz koyun. Bu yemek nerdeyse bütün illerimizde yapılır ve yenilir. Her ilin kendine göre, patlıcan pehlisi vardır. Üç aşağı beş yukarı yemekte kullanılan malzemeler aynıdır. Suyu saymazsak; et, patlıcan, domates, taze biber, sarımsak, soğan, salça, bahartlar ve tuz. Etin her çeşiti ile patlıcan pehlisi yapılır. Yemekte kullanılan malzemelerin doğranma biçimi, alışkanlığınıza bağlı, nasıl doğrarsanız doğrayın.

Aksini yapamayacağınız iki malzemeden biri patlıcan, diğeri sivri biber. Bunların mutlaka yağ içinde kızartılması gerekir. Patlıcan yemeklerinin hepsi güzel, patlıcan pehlisi ise, daha da güzel.
Bu yemeği fırında, tencerede, güveçte ve düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir

2 kişilik etli çiğ köfte malzemesi