kavurma etli bulgur pilavı


Kavurma etli bulgur pilavı, yapımı diğer bulgur pilavlarından farklı değildir.  Yağ içerisinde soğan, domates salçası, bulgur kavrulduktan sonra kavurma ilave edilip su, baharatlar verilecek ve normal bulgur pilavı gibi pişirilecek. Hayır kardeşim, bu beni kesmez düşüncesinde iseniz; bu pilavı dana veya koyun eti kullanarak sıfırdan yapmak istiyorum derseniz, başa dönülecek.

Izgara yapılacak kalitede dana eti, koyun eti, koç eti, kuzu eti ve hatta deve eti elinizde hangisi varsa. Önce et kuşbaşı doğranacak. Ardından, çok az yağ içinde suyunu salıp, hafifi pembe renk alıncaya kadar kavrulacak. Peşinden sıra ile soğan, salça, bulgur kavrulduktan sonra su, baharatlar verilecek ve normal bulgur pilavı gibi pişirilecek.