limonlu tavuk göğsü



Limonlu tavuk göğsü fileto mangalda, teflon tavada veya herhangi bir pişirme aleti üzerinde pişirilir. Fotoğrafda gördüğünüz tavuk göğsü parçaları limon sosu içinde terbiye edildikten sonra, çok az bitkisel yağ ile yağlanmış teflon tava içerisinde pişirilmiştir. Limon soslu tavuk göğsü yapımı çok kolay; tavuk göğsünü sosa yatırdıktan sonra, yarım saat veya iki saat bitiminde pişirebilirsiniz.

İçindekiler:
  • tavuk göğsü fileto (500 gr.)
  • bir limon suyu
  • bir diş sarımsak
  • bir çay kaşığı karabiber
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir çay kaşığı tuz

Yönerge:
  • tavuk göğsü ızgaralık doğranır
  • sarımsak havanda tuz ile iyice ezilir
  • kaseye sarımsak, limon suyu ve karabiber konur
  • üzerine zeytinyağı ilave edilir ve karıştırılır
  • hazırlanan sosa tavuk eti parçaları ilave edilir
  • ve güzelce karıştırılarak sosa bulanır
  • kase üzeri kapatılır, buzdolabına konur
  • iki saat bekletilir, dolaptan alınır
  • ızgarada veya teflon tavada pişirlir.
  • afiyet olsun.