bulgurlu semizotu yemeği


Bulgurlu semizotu yemeği zeytinyağı, ayçiçeği yağı veya tereyağı ile yapılabilir. Tereyağı ile diğer yemeklik yağlar karıştırılırsa, semizotu yemeği daha bir lezzetli olur. Semizotu yemeği yapımında bulgur yerine pirinç kullanılabilir. İstenirse yemek bulgur, pirinç kullanılmadan sade yapılabilir. Semizotu yemeği nasıl yapılırsa yapılsın tencerede kısık ateşte 25 dakikada, düdüklü tencerede yine kısık ateşte 10 dakikada pişer.

İçindekiler:
  • bir bağ semizotu (yarım kilo)
  • bir kuru soğan
  • altı kaşık ayçiçeği yağı
  • iki kaşık pilavlık bulgur
  • yarım kaşık domates salçası
  • bir çay bardağı sıcak su
  • bir tatlı kaşığı tuz

Yönerge:
  • semizotu ayıklanır, yıkanır, süzülür ve doğranır
  • soğan yemeklik doğranır
  • ayçiçek yağında sırayla soğan, salça kavrulur
  • üzerine doğranmış semizotu, bulgur
  • ve bir çay bardağı dolusu sıcak su, tuz ilave edilir
  • tencere karıştırılır ve bir kez kaynatılır
  • ardından kapağı kapatılır, ocak iyice kısılır
  • kısık ateşte semizotu 25 dakika pişirilir
  • ocaktan alınır, sofraya konur
  • afiyet olsun.