tencerede hamsi buğulama


Tencerede hamsi buğulama'yı sık sık yaparım. Ne zaman ki hamsi ortadan çekilir, o vakit hamsi yokluğundan dolayı buğulama yapamaktan vazgeçerim. Hamsi buğulamanın hamsisinden ziyade, suyunu severim. Fakat, suyunu da sevsem tencereye gereği kadar su koyarım. Sofradaki diğer insanlar, buğulamanın balığını sevdiklerinden dolayı tenceredeki su bana yeter. Bu yüzden su ilave ederek yemeğin kalitesini bozmam.

İçindekiler:
  • 1 kilo temizlenmiş hamsi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy domates
  • 2 yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • bir tutam maydanoz
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yönerge:
  • soğanı ve maydanozu doğrayın
  • domatesleri rendeleyin
  • tencereye hamsiyi, yağı, karabiberi, tuzu koyun karıştırın
  • üzerine domatesi, soğanı maydanozu, yayın
  • limon suyunu sıkın ve sıcak suyu ilave edin
  • tencere kaynamay başlayınca, kapağını kapayın
  • ocağı iyice kısın ve saate bakın
  • 15 dakika bitiminde ocağı söndürün.
  • ne diyelim, hamsi buğulamanızın tadını çıkarın.