tavuk sos çeşitleri


Tavuk sos çeşitleri fırında, mangalda, tavada pişirilecek tavuk etleri (tavuk baget veya incik, tavuk but, tavuk göğsü, tavuk kanat, tavuk sırtı veya kelebek, tavuk bonfile, tavuk pirzola, tavuk biftek, tavuk şiş, kanat incikve kanat yaprak) için en güzel sos çeşitleri saymakla bitmez. Sütlü tavuk sosu, yoğurtlu tavuk sosu, salçalı tavuk sosu, sarımsaklı soğanlı tavuk sosu, acı veya tatlı biberli tavuk sosu, limonlu tavuk sosu, bol baharatlı tavuk sosu, yumurtalı tavuk sosu ve sebzeli tavuk sosu.

Saymış olduğum ve en çok kullanılan tavuk sos çeçitleri bu kadarla da kalmıyor. Bu sosların üzerine onlarcasını ilave etmekte mümkün. İnsanın damak zevkine uyan her çeşit baharatla sos icat edilebilir. Bilinen veya bilinmeyen, ya da hazır satılan bütün sos çeşitleriyle tavuk ürünleri soslanarak terbiye edilir. Beğenilen sos çeşitlerinden biri hazırlanır veya satın alınır. Terbiye edilmek istenen tavuk eti sos içine yatırılır ve dinlendirildikten sonra et pişirilir. Ya da, tavuk etinin üzerine sos sürülür ve anıda pişirilir.