soğanlı menemen


Soğanlı menemen yemeklik yağ, kuru soğan, sivri biber, yumurta, karabiber, pul biber ve tuz ile yapılır. Saydığım bu malzemeleri kullanarak her insan menemeni yapar. Fakat, her damağa uygun soğanlı menemeni yapar mı orasını bilemem. Yemek yapımında ilk şart; yemekle ilgili doğru malzemeleri, doğru miktarda ve doğru zamanda kullanmaktır. Konu uzun ve derin fazla söze hacet yok. Önemli olan, soğanlı menemenin tek yumurta ile nasıl yapıldığıdır.

İçindekiler:
  • bir tane yumurta
  • bir tane domates
  • bir tane kuru soğan
  • üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tane sivri biber
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz

Yönerge:
  • bir yumurta kasede az tuz ile çırpılır
  • domates rendelenir
  • soğan yemeklik doğranır
  • sivri biber halka doğranır
  • tavaya zeytinyağı konur, ısıtılır
  • üzerine soğan ilave edilir kavrulur
  • peşinden sıra ile sivri biber ve domates kavrulur
  • üzerine karabiber, pul biber ve tuz serpilir
  • domates bıraktığı suyu çektikten sonra
  • üzerine çırpılmış yumurta gezdirilir
  • yumurta beyazı pişince, menemen ocaktan alınır
  • ve sofraya konur, afiyetle yenir