piri piri sos


Piri piri sos, tavukla ilgili bütün yemek çeşitlerinin tatlandırılmasında kullanılır. Özellikle, fırında ve mangalda pişirilen tavuk etlerinin terbiyesinde kullanılır. Piri piri sos yaparken, kulanılan sos malzemelerinin ölçüleriyle oynayarak, badırmalık sos olarak da hazırlanabilir. Bandırmalık piri piri sos, her çeşit yemeğin yanında sunulabilir. Piri piri sos, mutfağımızda bulunan malzemelerle kolaylıkla yapılır. Hepimizin bildiği, kahvaltıda veya atıştırmalık olarak yediğimiz, acıka veya acuka dediğimiz sosların bir benzeri de piri piri sostur.

Fotoğrafda görünen piri piri sos, mangalda ve fırında pişirilecek tavuk ürünlerinin terbiyesinde (marinat olarak) kullanılır. Tavuk ürünlerine yakışan en güzel sos'un piri piri sos olduğu gerçeğini, sos'u tadan herkes tarafından kabul edilir. Piri piri sos; acı, ekşi ve tatlının harmanlandığı bir sos çeşitidir. Kullanılan malzemeler bizlerin damak tadına uygundur. Soğan, domates, yeşil biber ve kurutulmuş biber çeşitleri, sarımsak, karabiber, toz kırmızı biber, sirke, limon suyu, yağ ve şeker gibi malzemeler piri piri sos yapımında kullanılır.