hamburger köftesi


Evde hamburger köftesi nasıl yapılır? Orijinal hamburger köftesinin içine, tuzdan başka herhangi bir baharat konulmaz. Hamburger köftesinde kullanılacak kıyma ise, bizlerin damak tadına uyan dana döş etinden çekilmiş kıymadır. İstenirse dana kıymasının içine % 20 oranında dana kavram yağı ilave edilebilir. Kavram yağı, kasaplarda kilo ile satılır. Bir başka seçenek; dana kıyması ile kuzu kıyması karıştırılırsa, hamburger köftesi daha leziz olur. Piyasada hamburger ticareti yapmadığımıza göre; evde bulunan kıyma ile dilediğimiz gibi, hamburger köftesini yapabiliriz.

Hamburger köftesini ister köfte baharatlarıyle normal köfte gibi yapın, ya da orijinal hamburger köftesi gibi yapın, uymanız gereken bir kuralı gözden kaçırmayın. Hamburger köfte harcı yoğurulmaz. Köftenizin yumuşak olması için bu kurala mutlaka uyun. Köfte harcını yoğurma yerine, kıymaya tuz ektikten sonra parmaklarınızla karıştırmanız yeterlidir. Köfteye şekil verirken, köftenizin iriliğini hamburger ekmeğinden büyük yapın ki, köfte pişip küçüldüğünde ekmeğinizin tam ölçüsünde olsun. Köfteyi yaptıktan sonra orta kısmına parmağınızı batırın ki, köfteniz kabarmasın.