enginar ızgara



Enginar ızgarası, enginarla yapılan yemekler arasında bir numaradır desem, doğruyu söylemiş olurum. Özellikle enginarların küçük olanları ızgara yapmaya uygundur. Küçük olan enginarlar körpedir, kartlaşmaya başlamamıştır. Bu yüzden, ızgarası yumuşacık olur ve enginarın her tarafı yenilebilir. İri olan enginarların da ızgarası olur ama, küçük enginarlar kadar lezzetli olmaz. Enginarı ızgara yapmak için; küçük olanlarını seçmeliyiz ki, yaptığımız ızgara işe ve dişe yarasın.

İçindekiler:
  • soyulmamış saplı enginar
  • limon suyu
  • zeytinyağı
  • haşlama suyu
  • tuz

Yönerge:
  • enginar sapları 4-5 santim kalacak şekilde kesilir
  • enginarın alttan üç sıra yaprağı kesilir, atılır
  • peşinden enginar uzunlamasına ikiye bölünür
  • tüyleri kaşıkla kazınır, atılır
  • kesilen ve temizlenen yüzeyine limon suyu sürülür
  • temizlenmiş enginarlar 10 dakika haşlanır
  • ardından çıkarılır ve süzülür
  • üzerine tuz ekilir ve zeytinyağı sürülür
  • kızgın ızgara üzerin yatırılır
  • çevrilerek pişirilir ve ızgaradan alınır
  • alınan enginarlar sofraya konur
  • ve yumuşak  olan her tarafı yenir
  • afiyet olsun.