lezzetli köfte nasıl yapılır


Lezzetli köfte nasıl yapılır? En güzel lezzetli köfte, bilinçli hazırlanan köfte harcıyle yapılır. Kasaplarda kavram yağı diye, danadan elde edilen yağ satılır. Köfte yapacaksanız, aldığınız köfte kıymasının içerisine mutlaka, bu kavram yağı denilen yağı katmanız gerekir. Dana döş etinden çektirdiğiniz bir kilo kıymanın içine (kıymanın yağ oranına bakarak) 200 gr. ila 300 gr. arası kavram yağı ekler harcınızı yaparsanız, yaptığınız köftenin tadına doyamazsınız.

Köfteyi lezzetli yapan birinci malzeme, kıymanın içindeki yağdır. Köfte harcına fazla miktarda galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek içi koymanın hiçbir yararı yoktur. Bu malzemelerin köfte suyunu tuttuğunu, bu nedenle; pişen köftenin sulu ve yummuşacık olacağı söylentidir. Köftenin yumuşacık ve sulu olmasının tek sebebi, köfte harcını hamur gibi yoğurmamaktır. Köfte harcına katılan soğan ve baharatları parmak ucuyla karıştırmak yeterlidir.