dondurucuda neler saklanır



Derin dondurucuda neler saklanır? Mevsiminde yetişen sebzeler başta olmak üzere, ihtiyaç fazlası et, dondurulmaya uygun peynir çeşitleri, deniz ürünleri, fazladan yapılan hamur işleri, pişmiş veya pişirilecek yemek şeşitleri, et ve tavuk suları, haşlanmış bakliyat ürünleri, günlük ihtiyaçlar için porsiyonlanmış et ve kıyma, hazır yapılmış köfte ve mantı çeşitleri, tereyağı, tavuk parçaları gibi farklı gıdalar ihtiyaç ölçüsünde saklanır. Dondurucuda saklanacak bazı sebzeler doğrudan sakalanbileceği gibi, bazıları da şoklanarak saklanır. Şoklama, kaynayan su içine sebzeler konularak birkaç dakika haşlandıktan sonra; soğuk su içerisinde soğutulma işlemidir. Sebzeler şoklama yapılarak, renklerinin canlı kalması ve vitaminlerinin korunması sağlanır.

Derin dondurucuda yiyeceklerin saklanması, çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Piyasada çeşitli dondurucu modelleri mevcut. Kimi model derin dondurucular çekmeceli, kimi modeller ise tek bölmelidir. Tek bölmeli dondurucuları kullanmak deneyim gerektirir. Neyin nereye konduğunu önceden bilinmesi gerekir. Bu sebeple, tek bölmeli dondurucu kullanımı aileden bir kişinin sorumluluğu altında olmalıdır. Değilse; dondurucudaki karmaşa yüzünden, çoğu gıda maddeleri bulunamayarak miadını doldurmuş olur. Derin dondurucuya kaldırılan her çeşit yiyeceklerin ambalajı üzerinde yiyecğin adı, ne için konduğu ve gramajı (özellikle silinmez kalemle) yazılmış olması gerekir.